Topp 7 trender innen bærekraftig bygg

The University Of Baltimore School Of Law John And Frances Angelos Law Center Web 03

Bærekraftige byggeprosjekter skyter fart over hele verden. Ikke bare beskytter man miljøet og verdens ressurser ved å bygge bærekraftig; både byggherrer og samfunn oppnår også store økonomiske og miljømessige fordeler. I sin søken etter å spare samtidig som de beskytter miljøet, tar byggherrer i bruk ulike bærekraftige metoder i 2021. Nedenfor finner du 7 populære trender innen bærekraftig konstruksjon som du kan bli inspirert av.

#1: Bærekraftige bygninger bli smarte: Cloud Computing og Big Data-analyse vokser i styrke og bruk

Bygningseiere og tredjepartsbedrifter fjernstyrer bygninger i større grad enn tidligere. De gjør dette gjennom softwareplattformer som gjør ytelsesovervåking, dataanalyse, visuelle dashbord, feilsøking og diagnostikk, porteføljestyring og sender tekstmeldinger. Alt er lagret i skyen. Interessert? Lær mer om WindowMasters cloudløsninger for inneklimastyring.

Les mer
Istock 957167224 Web

#2 Etterspørsel etter automatiserte HVAC (IoT) systemer

Det har gradvis gått opp for mange bygningseiere at energien som brukes på HVAC kan gå fra å være en av de svært tunge elementene til en minimumskostnad ganske enkelt ved å gjøre systemet intelligent, automatisk og sentralisert. Med ‘Internet of Things’ eller IoT kan alle inneklimasystemer, inkludert ventilasjon, solskjerming og oppvarming, fungere sammen i stedet for å jobbe i ukoordinerte siloer. Vil du vite mer? Se hvordan WindowMaster bruker IoT i vår nyeste løsning for inneklimastyring.

Se mer
Motorer på nært hold

#3 Biofil design

Biofil design har virkelig gjort sitt inntog i byggebransjen. Og med god grunn. I følge utallige studier kan naturen være til nytte for oss både biologisk og psykologisk. Historisk sett har bygninger blitt designet for å skille oss fra naturen. Men dagens trender har satt denne utdaterte tankegangen i bakgrunnen. Målet med biofil design er å bringe naturen og dens elementer, inkludert frisk luft, tilbake inn i bygningene. Les mer om hvordan automatisk naturlig ventilasjon gir frisk luft i bygninger.

Les mer
Furutrær i en skog med solflekker

#4 Behold det som kan beholdes

I stedet for å rive og bygge nytt, kan det ofte lønne seg å renovere den eksisterende bygningsmassen og dermed gjøre den mer effektiv, bedre for miljøet og fremtidssikker. Grønn oppussing trenger ikke nødvendigvis å være veldig omfattende, men kan lett bestå av mindre prosjekter. Å konvertere et mekanisk ventilasjonssystem til et naturlig eller hybridsystem er en skånsom og ikke-invasiv metode for å redusere bygningens CO2-utslipp. Interessert? Kontakt oss for mer informasjon om hvordan du kan renovere med naturlig ventilasjon.

Kontakt oss
Lager

#5 Sirkulær økonomi

Å oppnå en CO2-nøytral bygningsdrift er ikke den eneste faktoren som gjør et bygg bærekraftig. Heldigvis vet vi bedre i dag, og derfor er det også et økende fokus på livssyklusen til bygninger fra innebygd energi til deponering eller gjenvinning ved levetid. Vi fortsetter å bruke stål, betong og glass i byggebransjen. Men byggherrer viser en økende interesse for produkter som krever færre råvarer, og som har bedre plassutnyttelse. Ikke bare kan naturlig ventilasjon redusere CO2-avtrykket i en bygnings drift, men den bruker også minimalt med råvarer under produksjonssyklusen og fyller nesten ingenting sammenlignet med mekaniske enheter. Les mer om våre naturlige ventilasjonssystemer.

Les mer her
WM Herefordfactory Fotopressconnect 004 Web

#6 Større etterspørsel etter grønne byggematerialer

‘Grønne byggematerialer’ som tre og VOC-fri maling (volatile organic compound) har vært på markedet i lang tid. LEED-sertifiseringsordningen (Leadership in Energy and Environmental Design) sprer ideen om å bruke færre ressurser. En måte byggebransjen kan gjøre nettopp det på er ved å bruke LEED-sertifisert anleggsutstyr og materialer. Noen nye typer VOC-frie malinger inneholder til og med aktive stoffer som kan fjerne eksisterende VOC fra miljøet og gjøre bygningen sunnere. Så langt har antallet av disse bærekraftige materialene økt i 2021. Les om LEED-sertifisering av WindowMasters-produkter.

Les om det her
tannhjul

#7: Krav til publisering av ytelsen til bygninger

Mange store og mellomstore byer er allerede i gang med å implementere klimatiltak basert på Parisavtalen fra 2016. Flere av disse byene krever nå også at byggeiere opplyser om energiforbruket til næringsbyggene sine til leietakere, kjøpere og noen ganger også til offentligheten. Ta kontakt med en ekspert og hør hvordan du også kan dra nytte av disse bærekraftige byggetrendene.

Kontakt en ekspert
Jens L. Mathiasen
Bli med tusenvis av andre bransjefolk på vår nyhetsbrevliste!

Hold deg oppdatert med de siste produktlanseringene, teknologien og nye referanser innen naturlig ventilasjon og brannventilasjon. Ikke gå glipp av det!

Meld deg

Kontakt

Snakk med en spesialist