Fagerli Skole og Barnehage

Fargerlig Skole eksteriør

Fagerli Skole og Barnehage i Larvik sto ferdig i 2016. Arkitektduoen bak er Nordic - Office of Architecture og AART architects, et Norsk-Dansk arkitektsamarbeid. Fagerli er bygd etter bærekraftige prinsipper og bruker for eksempel automatisk styrt hybrid ventilasjon. Med sine 12.500 kvadratmeter fordelt på en 4 parallell 1-7 trinns barneskole, en 6-avdelings barnehage, et familiesenter samt en flerbrukshall, er dette WindowMasters hittil største skoleprosjekt.

Besøg et prosjekt

Løsning

Hybrid ventilasjon , Solavskjerming , Varme , Røykventilasjon

Lokasjon

Larvik, Norge

Sektor

Skoler og institusjoner

Helhetsorientert system fra WindowMaster

WindowMaster har levert ett omfattende og helhetsorientert system som kontrollerer hybrid ventilasjon inklusiv varmestyring via radiatorer og gulvvarme i rom med utvendige fasader, samt styring av VAV- og CAV spjeld i innvendige rom inklusiv varmestyring. I tillegg har WindowMaster levert vårt røykventilasjonssystem, FlexiSmoke™, samt styrer alt lys via KNX inkludert utendørsbelysningen. For å gi de beste forhold for et godt inneklima, styrer vi også solavskjermingen. Samspillet mellom disse elementer sikrer at temperatur og CO2 nivå alltid er på et ideelt nivå.

Fargerlig Skole atrium

Intelligente vinduer

Hybrid ventilasjon er naturlig ventilasjon i kombinasjon med mekanisk ventilasjonsanlegg. Den naturlige ventilasjonen virker ved, at der på utvalgte vinduer påmonteres motorer som regulerer vinduets åpning automatisk basert på temperatur- og CO2-målinger i forskjellige innendørssoner samt lokale værdata. Brannventilasjonen, som også bruker motoriserte vinduer, sørger for røykfrie passasjer, slik at personer kan komme sikkert ut i tilfelle av brann. I dette prosjektet ble WindowMaster gitt rollen som ITB-ansvarlig iht. Norsk Standard NS3935 grunnet WindowMasters mangeårige erfaring med lignende prosjekter.

Fargerlig skoleklasserom
Fargerlig Skole eksteriør

MotorLink® - intelligent styring av vinduer

MotorLink® er en kommunikasjonsteknologi som muliggjør 2-veisstyring og tilbakemelding mellom vindusmotorer og bygningens SD-anlegg. Alle WindowMaster-styresystemer kan brukes med MotorLink® i mange av våre motorer. Klikk nedenfor for å få vite mer og se relaterte produkter.

Les mere
Icon Motorlink White Large

Kontakt

Ta kontakt