Vårt arbeid for bærekraft
WindowMaster utvikler ventilasjonsløsninger som bidrar til å redusere byggebransjens miljøavtrykk. Som medlem av FNs Global Compact-initiativ publiserer vi årlig en rapport som beskriver vår innsats innen bærekraft.
ESG-rapport 2024Høydepunkter - Nøkkeltall 2024
-
264,7 CO2e
Scope 1 + 2 (markedsbasert)
-
40.0 %
Kvinnelige styremedlemmer
-
79.7 %
Materialforbruk dekket av atferdskodekser for leverandører Signert
Vår innsats
Vi jobber kontinuerlig med å sikre at våre strategier og daglige drift er i tråd med de 10 prinsippene i FNs Global Compact-initiativ. Vi mener at dette er avgjørende for vår virksomhet fremover. Derfor har vi forpliktet oss til å utvikle kompetanse som hjelper oss med å fremme de 17 bærekraftsmålene innen byggebransjen.

Vi arbeider for å
-
Redusere vår miljøpåvirkning
Vi optimaliserer kontinuerlig vår produktdesign ved å redusere emballasjen, for å bevare naturressurser og minimere transportutslippene.
-
Drive en etisk virksomhet
Vi tar ansvar for å identifisere nåværende og fremtidige brudd på menneskerettighetene i leverandørkjeden vår, og opprettholder en nulltoleransepolitikk mot arbeidsforhold som bryter med grunnleggende menneskerettigheter.
-
Fremme innovasjon for å bekjempe klimaendringene
Vi forplikter oss til å tilby ventilasjonsløsninger som hjelper byggebransjen med å redusere sitt karbonavtrykk.
100%
Reduksjon i Scope 1 + 2 utslipp innen utgangen av 2030
100%
Fornybar strøm på alle kontorer innen utgangen av 2025
25%
Reduksjon av Scope 3-utslipp fra transport innen utgangen av 2025
Vi stiller oss bak nye klimakrav i byggsektoren
Som leverandør av ventilasjonsløsninger, som fremmer energieffektivt byggeri, ønsker vi å bidra aktivt til et mer klimabevisst og fremtidsrettet byggeri i Norge. Derfor har WindowMaster tilsluttet seg initiativet fra Grønn Byggallianse, FutureBuilt og Skift om å innføre klimakrav i Byggteknisk forskrift (TEK) i tråd med Parisavtalens mål. Vi mener at byggebransjen har et tydelig ansvar for å redusere klimagassutslipp for byggenæringen, og vi stiller oss bak målet om 55 % reduksjon innen 2030 og 90–95 % innen 2050.
Les mer her