Derfor prioriterte vi reduksjon av plastemballasje

Korallrev under vann

Klimadebatten går livlig praktisk talt over hele verden. Hvordan vi bekjemper og reduserer vår innvirkning på miljøet er mer enn bare et debattema for mange virksomheter i alle virksomhetstyper. Hos WindowMaster er det ikke annerledes.

I de siste årene har virksomheter og hele bransjer vært utfordret på bruken av plast i produkter og emballasje. Og med god grunn har bygg- og anleggsbransjen ikke vært fremmed for denne debatten, og bransjen har mottatt sin velfortjente del av kritikken av innvirkningen på miljøet.

Dette økte fokuset gjør det klart at nå er tiden inne for innovative og bærekraftige løsninger, spesielt når det gjelder materialer, arbeidsstrømmer og holdninger til utslipp og avfall innenfor bransjen. Den grønne tenketanken Concito fant f.eks. ut at produksjonen av byggematerialer representerer 10-15 % av de samlede utslippene av drivhusgass. Transport er ikke inkludert i det tallet.

Det var denne strenge kritikken av mangelen på bærekraft i vår bransje som fikk oss til å posisjonere produktene og teknologien vår innenfor den bærekraftige bygningsrevolusjonen. Men det var umulig å overse vårt eget produkts bidrag til den smertelige statistikken for plastforbruk. Alene i Europa er emballasje ansvarlig for 30 % av den årlige plastproduksjonen. Det ble både tydelig og vanskelig for oss å markedsføre produktene våre som en bærekraftig bygningsteknologi uten også å gjennomgå utslipp og avfall knyttet til emballasjen.

«Vi vil under ingen omstendigheter være en del av den foruroligende statistikken, og derfor har vi lansert en rekke initiativer som kan minimere miljøavtrykket vårt. Vår vellykkede reduksjon av plastforbruket har vist oss at det finnes mange måter vi kan forbedre oss på, hvis bare vi investerer tid og krefter i nye initiativer», opplyser Erik Boyter, CEO i WindowMaster.

“WindowMaster leverer inneklima-løsninger som gjør bygninger mer energieffektive og dermed mer bærekraftige - og det er vi selvfølgelig stolte av. Men det er ikke mye verdt hvis vi ikke prøver å se innover og forbedre måten vi driver vår virksomhet på, fordi du alltid kan gjøre mer. Jeg tror det er viktig at du tar din egen medisin.”
Erik Boyter

Erik Boyter

CEO, WindowMaster

Nye fremgangsmåter

I 2016 lanserte vi en intern undersøkelse av plastforbruket i vår forsyningskjede. Ikke overraskende viste det seg at produktemballasjen vår var hovedsynderen i vår virksomhets bruk av plast. Vi erfarte også at enkle endringer kunne hjelpe oss med å redusere bruken betydelig.

Du finner svært sjelden at WindowMaster-produkter oppbevares ute på en byggetomt. De elektriske komponentene og størrelsen betyr at de oftest oppbevares inne i motsetning til andre, større byggematerialer. Siden de store byggematerialene kan være nødt til å stå ute i lengre tid, er det nødvendig å beskytte dem med plastemballasje. WindowMaster-produkter som oftest oppbevares innendørs, har ikke behov for denne graden av plastinnpakning.

Da vi hadde undersøkt prosessene og protokollen i forbindelse med bruken av plast i vår emballasje, besluttet vi å sette et mål for 2018 om å redusere vårt årlige forbruk med 30 %. På slutten av 2018 var det faktisk lykkes oss å redusere plastforbruket med 69 %.

I tillegg til å fjerne eller redusere bruken av plast rundt produktene våre, har vi også sluttet med å bruke pakkechips. Nye metoder for emballering av produktene har også hjulpet oss med å redusere både antall paller og samlet antall pakker som sendes. Dette har ytterligere den fordelen at det reduserer transportplass, og dermed utslipp, og flere fysiske emballasjematerialer.

Dokumentasjon av vår reise mot mer bærekraft

Siden 2016 har WindowMaster vært en del av FNs Global Compact-initiativ, og derfor presenterer vi hvert år en rapport som formidler vår fremgang når det gjelder de ti prinsippene i FNs Global Compact-initiativ. Mer spesifikt forsøker vi å fremheve vårt arbeid i henhold til FNs mål for bærekraft.

Prinsippene i FNs Global Compact-initiativ dekker temaene klima, menneskerettigheter, korrupsjonsbekjempelse og arbeidsforhold.

«For oss har det vært et naturlig skritt å bli en del av FNs Global Compact-initiativ. Vi mener at alle virksomheter i bransjen bør ta ansvar og prøve å gjøre det bedre. Viktigst av alt fordi vi er nødt til å passe bedre på kloden. Bærekraftige handlinger er ikke et spørsmål om luksus, de er helt nødvendige hvis vi vil drive forretning i fremtiden. Vårt arbeid er vårt levebrød, og det er viktig at vi kan fortsette arbeidet med god samvittighet, tilfredse medarbeidere og kunder», sier Erik Boyter.

Bli med tusenvis av andre bransjefolk på vår nyhetsbrevliste!

Hold deg oppdatert med de siste produktlanseringene, teknologien og nye referanser innen naturlig ventilasjon og brannventilasjon. Ikke gå glipp av det!

Meld deg

Kontakt

Snakk med en spesialist