Industriens Hus er et energieffektivt Københavnsk landemerke

Industriens Hus bruker intelligent naturlig ventilasjon i tak og dobbeltfasaden til å skape et sunt og bærekraftig inneklima med energimessige besparelser.

Besøg dette prosjekt

Løsning

Naturlig ventilasjon

Lokasjon

København, Danmark

Sektor

Næringsbygg

Prosjekttype

Renovering

System

NV Advance

Produkter

WMU 862

År

2013

Prosjektpartnere

TRANSFORM

Med sine fargestrålende lys i glassfasaden er Industriens Hus blitt et landemerke for det sentrale København. Bygningen har siden 1972 vært hovedsete for arbeidsgiverorganisasjonen Dansk Industri, og i 2013 kunne huset gjenåpne etter en omfattende ombygging.

Ombyggingen ga en unik mulighet til å gi Industriens Hus et moderne arkitektonisk uttrykk, hvor automatisk naturlig ventilasjon via store vinduspartier blant annet har gitt bedre utsyn og høyere til taket.

Intelligent dobbeltfasade

Industriens Hus ligger ved en av landets mest trafikkerte veikryss rette ved Rådhuspladsen. Så da det skulle velges fasade, falt valget på en dobbeltfasade der den utvendige glassfasaden fungerer som skjerming for trafikkstøy og musikkarrangementer. Og nettopp fasaden er gjennomført ned til minste detalj, både i forhold til effekten på inneklimaet og på den utvendige atmosfæren. Om kvelden pryder fargerike LED-lys utsiden av den store bygningen, noe som gjenspeiler det pulserende bylivet, mens glassfasaden om dagen reflekterer himmelen og de omkringliggende vakre historiske bygningene. Samtidig brukes den dobbelte glassfasaden til intelligent naturlig ventilasjon med åpninger i toppen og i bunnen. Åpningene styres via temperaturmålinger flere steder i dobbeltfasaden og målinger fra en værstasjon plassert på taket, slik at inneklimaet er behagelig året rundt.

Dansk Industri Interiør

Høyere til taket

Husets foajé og det store sentrale atriet har åpen forbindelse, og er også ventilert ved naturlig ventilasjon. Luftinntaket er primært via foajéen og luftavkastet via åpninger i toppen av atriet. Det skaper en naturlig og frisk flyt av luft på grunn av oppdriftsventilasjon. Å velge intelligent naturlig ventilasjon har ikke bare gitt besøkende og medarbeidere et friskere inneklima, men også en svært energioptimal løsning. Fordi man har fjernet alle unødvendige aggregater for mekaniske anlegg, var det mulig å skape et imponerende rom med høyt til taket, som lett imponerer de besøkende.

Dansk Industri atrium

Energimessige besparelser

I den renoverte bygningen valgte arkitekthuset TRANSFORM å bryte med den tunge og lukkede 70-tallsfasaden, og i stedet gi den et mer nåtidig uttrykk med diamantformede glassplater fra topp til bunn. De nye vinduene lar ikke bare bygningens brukere komme nærmere på den utendørs atmosfæren, men gir også energibesparelser. Energimessig har dobbeltfasaden den fordelen at den innerste isolerende delen ikke er påvirket av vinden, og derfor ikke avkjøles så mye som den ytre fasaden. I sommerperioden ventileres varmen til gjengjeld naturlig bort fra den ytre fasaden ved hjelp av det intelligente naturlige ventilasjonssystemet.

Dansk Industri fasade

Kontakt

Snakk med en spesialist