Velg de riktige vindusåpnerne

Frederiksberg Centret Interiørvinduer

Når man skal velge de riktige vindusåpnerne - også kalt vindusmotorer - til et prosjekt, er det viktig å vurdere ulike faktorer for å sikre at man får valgt den helt riktige løsningen. De riktige vindusåpnerne forbedrer ikke bare luftkvaliteten, men øker samtidig bygningens overordnede funksjonalitet og energieffektivitet.

WindowMaster har et bredt utvalg av vindusmotorer som passer til mange forskjellige måter å åpne vinduer på. Enten du har behov for topphengslede, sidehengslede eller bunnhengslede vindusåpnere, så har vi både ekspertisen og produktene som passer til dine behov. Se vårt utvalg i dag og finn den optimale vindusåpneren til ditt prosjekt.

Finn din vindusmotor

Vil du vite mer om våre udvalg av motorer?

Vi står klare til å hjelpe deg!

Hvilke vindusmotortyper har vi?

WindowMaster har et mangfoldig utvalg av vindusmotorer som passer til mange forskjellige behov og spesifikasjoner. Vi har både kjede- og spindelmotorer samt låse-, dør- og lamellmotorer. Vårt brede utvalg betyr at du kan velge mange forskjellige modeller og størrelser som alle har et slag på mellom 150 og 1.000 mm. Enten du har behov for motorer til naturlig ventilasjon, brannventilasjon eller automatiserte styresystemer til dine vinduer, vil et samarbeid med WindowMaster sikre at du får den nødvendige fleksibiliteten og mulighetene til å sikre at vinduene i din bygning lever opp til dine spesifikke krav og dermed garanterer optimal ytelse og funksjonalitet.

Birkeroed Gymnasium Web 05

Velg den riktige vindusmotoren til ditt prosjekt

Når man står overfor valget av den helt riktige vindusmotoren til et prosjekt, er det en god idé å ha WindowMaster med på sidelinjen. WindowMaster har motorer som er designet for å passe til mange forskjellige prosjekter, slik at du får optimal bygningsytelse, kostnadseffektivitet og brukertilfredshet. Vindusmotorer og deres styring er alfa og omega i driften av moderne bygninger, og de påvirker i stor grad bygningens inneklima og energieffektivitet. Hvis man neglisjerer viktigheten av vindusmotorer, kan det resultere i betydelige utfordringer for ingeniører, leverandører og kunder, og til slutt føre til dyre reparasjoner eller uheldige konsekvenser på lang sikt. Mange vanlige vindusmotorer burde vært mer avanserte og er basert på grunnleggende elementer, noe som gir dårlig kontroll over åpningsavstander og redusert velvære for brukerne av bygningen. I motsetning til dette er motorer fra WindowMaster utstyrt med intelligente funksjoner, for eksempel hastighetskontroll og vinduets åpnings-/lukkingsgrad, noe som muliggjør presis og kontrollert ventilasjon. I tillegg har våre motorer trykksikkerhetsfunksjonalitet for å forhindre ulykker og personskade. Med WindowMaster som din samarbeidspartner kan du regne med å få den perfekte vindusmotoren som lever opp til prosjektkravene.

HouseZero kontorlokaler

Hvorfor vindusmotorer?

Vindusmotorer er nyttige og fordelaktige av mange årsaker. En av fordelene er at de sørger for automatisert ventilasjon i bygningen. Automatisert ventilasjon bidrar til et bedre inneklima og økt velvære hos brukerne ved å regulere både temperatur og luftkvalitet. I tillegg øker det bygningens energiytelse og reduserer driftskostnadene, noe som til slutt gir økt produktivitet. Vindusmotorer kan også brukes for å sikre ventilasjon i åpninger som er vanskelige å nå ved hjelp av et tastatur. Dette eliminerer behovet for manuelle tauoppheng som kan være forstyrrende, dyre og vedlikeholdskrevende. Endelig kan vindusmotorer brukes til brannventilasjon, noe som bidrar til å øke sikkerheten i bygningen i tilfelle brann. Alt i alt er det mange fordeler ved vindusmotorer, og montering av vindusmotorer vil være en gunstig tillegg til enhver bygning.

Kjølberggata 21 takvinduer

Konsekvensen av vindusmotorer med dårlig betjening

Vindusmotorer med dårlig betjening kan ha betydelige konsekvenser for en bygnings generelle ytelse, kostnader samt brukernes velvære. Uten intelligent styring fungerer disse motorene potensielt ikke optimalt, noe som resulterer i utilstrekkelig ventilasjon og temperaturregulering. Og utilstrekkelig ventilasjon og temperaturregulering kan resultere i økt energiforbruk og dermed høyere strømregninger.

Videre kan dårlig styring av vindusmotorer medføre at velværet hos bygningens brukere forringes på grunn av utilstrekkelig luftstrøm, for høye eller for lave temperaturer samt støyproblemer. Fravær av intelligent betjening kan også påvirke motorenes holdbarhet og levetid, slik at de ofte må repareres eller byttes ut, noe som medfører økte kostnader generelt. Det er derfor essensielt å sikre korrekt betjening og intelligent styring av vindusmotorer for å unngå disse negative konsekvensene.

Vindusmotorer med trykksikkerhet

I forbindelse med montering av vindusåpnere er det viktig å inkludere en trykksikkerhetsfunksjon av hensyn til brukernes sikkerhet. En slik funksjon fungerer som en monitor og holder øye med om noe setter seg fast i vinduets forkant. MotorLink®-motorer utstyrt med mikroprosessorer kan utføre overvåking i sanntid av den elektriske strømmen som brukes og vinduets nøyaktige åpnings-/lukkingsgrad med en nøyaktighet på under 1 mm. Og hvis noe setter seg fast i vinduet, slår motoren automatisk bakover for å frigjøre den fastklemte gjenstanden. Det er viktig å merke seg at følsomheten til trykksikkerhetsfunksjonen må kunne justeres slik at det er mulig å ta hensyn til faktorer som motorens lukkekraft, vinduets størrelse og vekt, vinduets konfigurasjon, dets hengsler samt selve profilens stivhet. Regelmessig overvåking og justeringer er nødvendig for å opprettholde systemets ytelse og følsomhet gjennom hele bygningens levetid.

Kita Travemunde Web 05

MotorLink® - intelligent styring av vinduer

MotorLink® er en kommunikasjonsteknologi som muliggjør 2-veisstyring og tilbakemelding mellom vindusmotorer og bygningens SD-anlegg. Alle WindowMaster-styresystemer kan brukes med MotorLink® i mange av våre motorer. Klikk nedenfor for å få vite mer og se relaterte produkter.

Les mere
Icon Motorlink White Large

La WindowMaster hjelpe deg med ditt kommende prosjekt

Hos WindowMaster setter vi en ære i å hjelpe deg med å realisere dine visjoner og velge den mest optimale ventilasjonsstrategien til prosjektet. Vi kan gi omfattende assistanse og rådgivning gjennom hele prosessen, fra den innledende planleggingen til den endelige utførelsen. Enten du trenger hjelp til konseptdesign, prosjektering, valg av de best egnede løsningene for naturlig ventilasjon eller hvordan du kan sikre korrekt vedlikehold, står vi klare til å hjelpe deg med vår ekspertise. Med vår omfattende kunnskap om trender i bransjen, avanserte teknologier og bærekraftige fremgangsmåter kan vi hjelpe deg med å skape et rom som på beste måte inkorporerer funksjonalitet, estetikk og miljøbevissthet. Kontakt oss i dag og la oss hjelpe deg med å bringe ditt prosjekt til live.

Kontakt oss
Jens L. Mathiasen

Kontakt

Snakk med en spesialist