Clayton Heights Community Centre inngår ingen kompromisser med inneklimaet

Clayton Community Centre er designet for å oppnå sertifisering som passivhus og er godt på vei til å bli det første lokalsenteret i Nord-Amerika som er et passivhus. Det blir også det største passivhuset i Canada til dato. Det gjør prosjektet viktig for bevegelsen for passivhus, som legger vekt på å redusere kostnadene til oppvarming og kjøling i bebyggede miljøer uten å gå på akkord med inneklimaet.

Besøg dette prosjekt

Løsning

Hybrid ventilasjon

Lokasjon

Surrey, British Columbia

Sektor

Sportsfasiliteter

Prosjekttype

Nybygg

System

MotorLink

Produkter

WMU 831, WMU 842

År

2019

Naturlig ventilasjon hjalp til med å oppfylle kravene til energiforbruk for passivhus

På grunn av de mange brukerne og den interne belastningen måtte designteamet være kreative for å oppfylle kravene til energiforbruk for passivhus. De fant ut at den eneste måten de kunne oppfylle disse kravene på, var gjennom en strategi med naturlig ventilasjon. Automatiserte vinduer i fasaden og takvinduer gjør det mulig å ventilere bygningen når forholdene er riktige. Det brukes også nattventilasjon i bygningen. Samlet sett muliggjør strategien med naturlig ventilasjon en reduksjon på 65 % i kjøleenergi.

Clayton Heights Community Centre Rendering Interior Web Credited

Rom- og designteamet

Det nye lokalsenteret på 76 000 kvadratfot vil være hjemsted for visuell kunst og scenekunst, og det 13 000 kvadratfot store nærliggende området huser et bibliotek, en innendørs bane for basketball, volleyball og badminton, en komplett gymnastikksal, et treningssenter og utendørs områder for fritidsaktiviteter.

Til dette prosjektet integrerte firmaet Integral Group, som jobber med maskinteknikk og har base i Vancouver, BC, automatisert naturlig ventilasjon som en del av den overordnede ventilasjonsstrategien. Firmaet utviklet styringssekvensene og håndterte integrasjonen av vindusmotorene i bygningens administrasjonssystem i samarbeid med de mekaniske entreprenørene.

Ifølge arkitektene er bygningens design en unik kompakt form som støtter bygningens funksjoner og minimerer overflateområdet av gulvet, veggene og taket for å redusere behovet for oppvarming og kjøling.

Plantegningene ble levert av arkitektene på prosjektet, HCMA Architecture og Design Business, som også har base i Vancouver, BC.

Design med en hybridtilnærming

For å kunne sikre brukerne komfort valgte designteamet noen få forskjellige strategier som supplement til naturlig ventilasjon. Ventilatorer med lav hastighet og stort volum sirkulerer luften utenfra i områder med større belastning, for å holde dem avkjølte. Bygningen har også takvarmepaneler som sikrer lav energi i forbindelse med oppvarming og kjøling.

Se videoen fra Integral Group nedenfor for å få flere opplysninger om bygningens design.

Svært intelligente motorer

WindowMaster leverte vindusmotorer og MotorControllere som er designet for å levere toveiskommunikasjon mellom motorene og SD-en for å sikre et høyt styringsnivå over bygningens vinduer. Denne patenterte teknologien fra WindowMaster, MotorLink®, gjør det også mulig for motorene å åpne med reell synkronisering, noe som gir fasaden en glatt og samlet estetikk.

Teknologien sikrer at SD-en kjenner posisjonen og åpningsbredden til de automatiserte vinduene. Den gjør det også mulig for SD-en å sende kommandoer direkte til motorene.

MotorLink® - intelligent styring av vinduer

MotorLink® er en kommunikasjonsteknologi som muliggjør 2-veisstyring og tilbakemelding mellom vindusmotorer og bygningens SD-anlegg. Alle WindowMaster-styresystemer kan brukes med MotorLink® i mange av våre motorer. Klikk nedenfor for å få vite mer og se relaterte produkter.

Les mere
Icon Motorlink White Large

Kontakt

Snakk med en spesialist