HouseZero på Harvard Universitys Campus setter nye standarder for energieffektivitet

Dette boligbygget ble bygget i 1924 og ligger på campus ved Harvard University. Den ble renovert for å inspirere andre til hvordan eldre, eksisterende bygninger kan endres og dermed bli ultraeffektive bygninger med ambisiøse mål for yteevne. Bygningen er tilholdssted for forskning innenfor globale klimaendringer og strategier for design av bærekraftige bygninger.

Besøk dette referanseprosjektet

Løsning

Naturlig ventilasjon , Solavskjerming , Varme

Lokasjon

Cambridge, USA

Sektor

Skoler og institusjoner

Prosjekttype

Renovering

System

NV Advance

Produkter

WMX 803, WMX 823

År

2018

Designet for å samvirke med årstidene

HouseZero består av den opprinnelige bygningen og en utvidelse av den eksisterende bygningen i kjelleren med navnet «The Vault» (Boksen). De konvensjonelle varme- og kjølesystemene som tidligere ble brukt i huset, omfattet en gassdrevet kjele, en varmtvannsbeholder, dampdrevne radiatorer, tvunget ventilasjon og vindusmontert airconditionanlegg. Disse ble skiftet helt ut med et nytt inneklimaparadigme, som setter sin lit til tilføyelsen av termisk masse og stråleoverflater. Styresystemet NV Advance® for naturlig ventilasjon håndterer behovet for oppvarming og kjøling for både den opprinnelige bygningen og for The Vault. I stedet for å anse prosjektet for å være en hermetisk kontrollert kasse, er klimaskjermen og materialene i HouseZero designet for å samvirke med årstidene og utendørsmiljøet på en mer naturlig måte. Huset er beregnet på å tilpasse seg årstidene – svært likt en lag-på-lag-påkledning.

HouseZero Interiør Trapp
«I dette prosjektet ble vi tidlig i prosessen utfordret på å oppnå enestående energieffektivitetsnivåer. Med automatisert naturlig ventilasjon kunne vi regulere inneklimaet med et minimalt energiforbruk.»
Tine Hegli

Tina Hegil

Senior Architect, Snøhetta

Fullt betjeningsvennlige lavutslippsvinduer

Alle glassystemene i huset skiftes ut med tredobbelt lavutslippsglass og taklys som kan betjenes fullt ut via WindowMaster-styresystemet NV Advance®. Dette styresystemet gjør det mulig å overvåke temperaturen, fuktigheten og luftkvaliteten i hele bygningen fullt ut via interne og eksterne sensorer. Det er også implementert manuell overstyring av det automatiserte systemet.

HouseZero kontorlokaler
HouseZero Utvendig fasadevindu

Nullenergistrategi med naturlig ventilasjon

Naturlig ventilasjon er tilpasset årstidenes og klimaets variasjoner gjennom dynamiske instillasjoner. Noen er passive, og noen har algoritmebaserte styringsteknologier, noe som reduserer energiforbruket til praktisk talt ingenting. Ventilasjonen styres via WinnowMaster-aktiverte vinduer i alle etasjer, mens en passiv solskorstein bidrar til kritisk ventilasjon av The Vault og fritidsområdet i kjelleren. Betjeningsvennlige taklys er lagt til takkonstruksjonen for å gjøre mulig robust ventilasjon i 3. og 4. etasje og trappen. I tillegg vil vinduene slippe inn luft på utvalgte tidspunkter for å styre innemiljøets luftkvalitet om vinteren. Om sommeren brukes de høytsittende vinduene til å holde temperaturen på ønsket nivå i bygningen hele dagen. Alle åpningene er programmert for daglig nattventilasjon for å hjelpe til med å stabilisere innemiljøets luftkvalitet gjennom årstidene. NV Advance® styrer også solskjermingen i bygningen.

HouseZero kontorlokaler

Se denne animasjonen om teknologien i huset

«Til nå kunne dette effektivitetsnivået bare oppnås i nye bygninger. Vi vil gjerne vise hva som er mulig, og hvordan dette kan kopieres nesten hvor som helst og løse et av verdens største energiproblemer – nemlig ineffektive eksisterende bygninger.»

Ali Malkawi

Professor of Architectural Technology, Founding Director of the Harvard Center for Green Buildings and Cities, skaber af HouseZero projektet

Kontakt

Snakk med en spesialist